سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خوش رفتاری، بر محبّت دل ها می افزاید . [امام علی علیه السلام]
دبستان قرآنی پروفسور حسابی 2 شاهین شهر
 

 

قران کریم مسئولیت را امانت الهی تعریف می نماید و در کنار صفت تخصص و توانایی لازم برای انجام کار، شرط امانت داری را برای تصدی مقام لازم می داند . این موضوع در آیات 58 سورد نساء ، آیه 39 سوره نحل، آیه 26 سوره قصص و آیه 55 سوره یوسف مورد تاکید قرار گرفته است .

گزینش و انتخاب مدیران در قرآن نیز مورد توجه قرار گرفته است ، تا آنجا که طی تحقیقات به عمل آمده در سالهای اخیر ، 10 شرط و ویژگی برای مدیران از دیدگاه قران کریم شمرده شده است که ذیلا به آن اشاره می گردد:

صفات و ویژگی های مدیران که در سوره های قرآن کریم آمده است:

ردیف

عنوان

تعداد آیه های قران کریم در رابطه با عنوان

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

اهل ایجاد و ابداع

دوری از اسراف و تبذیر

حلیم و بردبار

اهل عدل و حکم از روی انصاف

عدم جبن و ترس

اهل ثبات و مداومت

اهل عفو و اغماض

خداترس

اهل ملایمت  و ملاطفت

اهل تعاون و یاری کردن

 

  29 آیه

5  آیه

28 آیه

                 5  آیه

                 11 آیه

5 آیه

 8 آیه

7 آیه

 5 آیه

  3 آیه

 

مولای متقیان حضرت علی بن ابیطالب (ع) نیز در نامه ای به نماینده و فرماندار آذربایجان (اشعث بن قیس ) می فرمایند :"مدیریت و حکمروایی برای تو طعمه نیست ، ولی آن مسئولیت در گردن تو امانت است و کسی که از تو بالاتر است ، از تو خواسته است که نگهبان آن باشی .

و نیز سایر ویژگی ها و توانایی های مورد نیاز مدیران از دیدگاه حضرت علی (ع) در فرمان معروف ایشان به مالک اشتر قید گردیده است که شاید بتوان گفت دقیق ترین شرح شغل و شرایط احراز شغل از منظر مدیریت دینی است . در این فرمان حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر می فرمایند:

" افرادی با تجربه و باحیا را جستجو کن که از خاندان صالح و پیشگامان در اسلام باشد، زیرا ایشان از نظر اخلاقی برجسته ترین و ازجنبه حیثیت قابل اعتماد ترین و کمتر به فکر طمع کاری بوده و در عواقب کارها باریک بین ترند.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/2/2:: 7:44 صبح     |     () نظر