[ و از نوف بکالى روایت است که شبى امیر المؤمنین ( ع ) را دیدم از بستر خود برون آمده نگاهى به ستارگان انداخت و فرمود : نوف خفته‏اى یا دیده‏ات باز است ؟ گفتم دیده‏ام باز است . فرمود : ] نوف خوشا آنان که دل از این جهان گسستند و بدان جهان بستند . آنان مردمى‏اند که زمین را گستردنى خود گرفته‏اند و خاک آن را بستر . و آب آن را طیب . قرآن را به جانشان بسته دارند و دعا را ورد زبان . چون مسیح دنیا را از خود دور ساخته‏اند و نگاهى بدان نینداخته . نوف داود ( ع ) در چنین ساعت از شب برون شد و گفت این ساعتى است که بنده‏اى در آن دعا نکند جز که از او پذیرفته شود ، مگر آن که باج ستاند ، یا گزارش کار مردمان را به حاکم رساند ، یا خدمتگزار داروغه باشد ، یا عرطبه طنبور نوازد ، یا دارنده کوبه باشد و آن طبل است . [ و گفته‏اند عرطبه ، طبل است و کوبه ، طنبور . ] [نهج البلاغه]
دبستان قرآنی پروفسور حسابی 2 شاهین شهر

تنبیه

آثار نامطلوب تنبیه بدنی

1-     کودک عادت می‌کند در برابر زور، بدون چون و چرا تسلیم گردد و به این منطق خو بگیرد که زور گو و قلدر پیروز است؛ هر وقت عصبانی شدی بزن و باکی نداشته باش.

2-     کودک نسبت به تنبیه کننده حس بد بینی پیدا می‌کند، و حالت سرکشی در او برانگیخته می‌شود.

3-     کودک ترسو بار می‌آید و شخصیتش در هم شکسته و تعادل روحی اش به هم می‌خورد.

اسلام مهر و محبت و نرمش و ملاطفت را بیش از روش‌های دیگر، در تربیت مؤثر و مفید می‌داند؛ هر چند در بعضی موارد لازم است در مقابل خطای کودک عکس العمل مناسب نشان داده شود.

لذا پاره‌ای از تنبیهات غیر بدنی را می‌توان به اجرا گذارد، اما تنها به صورتی حساب شده و عاقلانه؛ مثل: قهر کردن از کودک، محروم نمودن او از تفریح و گردش، منع کردن از بازی و کارهایی که مورد علاقه اوست.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 95/8/24:: 11:13 صبح     |     () نظر