موقعیت و وسعت
روستای بتلیجه در دهستان کرچمبو شمالی بخش بوئین میاندشت ودر شهرستان فریدن استان اصفهان واقع است بین کوههای زاگرس(رشته کوههای خوانسار) در شمال،روستای هندوکش در غرب و رودخانه قمرود در جنوب و از طرف شرق به روستای دره سوخته منتهی می شود.فرم استقرار روستا به صورت متمرکز می باشد و دارای شکل هندسی دایره است و تا مرکز بخش بیش از 30 کیلومتر فاصله دارد.
ویژگیهای طبیعی:
بیشتر خاک این روستا را زمینهای وسیع و کم ارتفاع تشکیل می دهد و مهمترین ارتفاعات آن کوههای دو تو(Dotu) با جهت شرق به غرب مرز طبیعی بین این روستا و روستاههای ویست،کرت،ارجین(از روستاههایشهرستان خوانسار) که در شمال روستا واقع است و بیشتر تپه ها با ارتفاع کم محل مناسبی برای چرای دامها به شمار میروند.از نظر آب و هوایی در منطقه کوهستانی واقع شده است در زمان بارش زیاد برف و باران رود های فصلی به وجود می آید که در توسعه کشاورزی نقش بسزایی دارند.و مهمترین رودی که مورد استفاده ی احشام این روستا قرار می گیرد سرچشمه های رودخانه قمرود است که به سد گلپایگان و در نهایت به سد 15 خرداد منتهی می شود. البته به علت موقعیت جغرافیایی روستا هیچگونه استفاده از این رودخانه در امور زراعی روستا نمی شود و سایر روستا هها از این نعمت خدا دادی برخوردار هستند.
بارش و برف در این منطقه متناوب بوده و هست به ویژه در سال جاری بیش از 90 درصد قنوات و چشمه ها در اوایل اریبهشت ماه خشک شدند و فضای بسیار بدی بر طبیعت روستا حاکم شد و حتی مردم برای تهیه آب شرب و استحمام دست نیاز به سوی مسئولین دراز کردند و هر چهار روز دو ساعت مردم فرصت دارند آب ذخیره نمایند و سایر نیاز های خود را تامین نمایند هر چند مسئولین به سرعت به کمک این مردم شتافتند و تلاش شبانه روزی خود را وقف این مردم نمودند ولی به لحاظ نبود امکانات نتوانستند مردم را از این سختی طاقت فرسا نجات دهند .فقر کاملا بر روستا حاکم شده و توان مهاجرت ندارند و بنیه مالی آنها نیز به حدی نیست که بتوانند از مرکز بخش جهت سیراب نمودن احشام و باغهای خود مبلغی را به حساب شهرداری بریزند تا این نیاز مرتغع گردد.
این خشکسالیهای متناوب منجر به مهاجرت بیش از 2000 نفر به شهرها شده است.
زمین کشاورزی آن برای دیمکاری خیلی مناسب و مقرون به صرفه است و رویش علفهای خشن به حد چشمگیر به چشم می خورد و درختان میوه بر اثر خشکسالی از بین رفتند و تنها درختان مو و تعدادی درخت بادام توان مبارزه با خشکسالی را داشتند. از عوارض طبیعی آن رود خانه های فصلی و غار های کوچک در کوه می باشد.
DOtu-دو تو –ارتفاع حدود 2950 متر این کوه از شمال باختری به کوه زرد و از جنوب خاوری به کوه برجی متصل است و جزو رشته کوههای خوانسار به شمار میرود (ص 259 کتاب گیتا شناسی عباس جعفری)
ویژگیهای انسانی:
مسلمان-و مذهب آنها شیعه اثنی عشری می باشد-زبان ترکی- و از تیره های ترک،لر،خلج هندی،عرب-
روستا ههای مخروبه، متروکه در حوالی روستا:
چوقون،بابا دیرگ،گله دار،قمشلو،همتلو،برمکیان،شیر وطن،
کلمات کلیدی:
به نام خدا
پروردگارا قوم من این قرآن را مهجور ساختند-پیامبر اعظم(ص)-سوره فرقان –آیه 30
1-عدم وجود نظارت و پشتیبانی لازم از برنامه درس قر آن از سوی دست اندر کاران
2-عدم مهارت کافی معلمان به خصوص در زمینه استفاده از جنبه های هنری
3-عدم تخصیص منابع مالی کافی جهت تهیه وسایل آموزشی و کمک آموزشی
4-عدم توجه کافی به قران پیش دبستانی
5-تربیت دینی والدین
6-عوامل انسانی مدرسه(اشاره به الگوی عملی)(چه می توانیم بکنیم تا معلم قدر بیند و بر صدر نشیند)
7-رسانه ها گروهی
درجهت رفع مهجوریت قرآن:
تمسک به عترت پیامبر (ص) و تبیین رابطه قرآن و عترت (ع)
2-توجه ویژه به آموزش معلمان
3-تخصیص منابع مالی ویژه
4-ایجاد نظارت و پشتیبانی کافی
5-برنامه ریزی و برگزاری دوره های آموزش قرآن برای خانواده ها
6-ایجاد کلاس دار التحفیظ
7-تقویت قرآن پیش دبستانی
8-توجه به موضوع انس با قرآن در دوره ی ابتدایی
9-معرفی دانش آموزان فعال و نمونه در یادگیری قرآن وعمل به آن
10-دعوت از استادان و قاریان معروف
11-پرسمان مختلف در زمینه های متنوع قرآنی
12-راه اندازی جشنواره های اینترنتی قرآن در آموزش و پرورش
13-بر پائی اردوهای قرآنی برای تقویت و شادابی روحیه ی قرآن در آموزش و پرورش
13-اهمیت به تفسیر قرآن در آموزش و پرورش
14-اهمیت به کیفیت کتاب قرآن و تدریس آن توسط معلم متخصص در رشته ی قرآنی
15-تجلیل از دبیران و آموزگاران نمونه قرآنی به عنوان الگوهای برتر جامعه
16-تهیه ی قرآن جیبی برای دانش آموزان در اوقات فراغت
17-تربیت نیروهای قرآنی جوان در آموزش و پرورش
18-تقدیر از تمامی شرکت کنندگان در مسابقات قرآن
19-ایجاد ارتباط صمیمانه با کلیه جوانان قرآنی و همراه و همدل بودن با آنها
کلمات کلیدی:
رضاعلی نوروزی سال 1353 در یکی از محرومترین روستاهای شهرستان فریدن در خانوادهای مومن و ساده دل پای به عرصه حیات گذاشت و دوران کودکی خود را تا پایان تحصیلات راهنمایی در هوای پاک و کوچههای خاکی این روستا گذراند. در شرایطی که وی دور از آغوش گرم خانواده به موفقیتهای پی در پی چون کسب مقام استانی در مسابقات علمی و نهجالبلاغه دست مییافت، خانوادهاش از سال 1370 به شهرستان برخوار و میمه مهاجرت کردند.
کلمات کلیدی:
| |
|
کلمات کلیدی:
رضاعلی نوروزی سال 1353 در یکی از محرومترین روستاهای شهرستان فریدن در خانوادهای مومن و ساده دل پای به عرصه حیات گذاشت و دوران کودکی خود را تا پایان تحصیلات راهنمایی در هوای پاک و کوچههای خاکی این روستا گذراند. در شرایطی که وی دور از آغوش گرم خانواده به موفقیتهای پی در پی چون کسب مقام استانی در مسابقات علمی و نهجالبلاغه دست مییافت، خانوادهاش از سال 1370 به شهرستان برخوار و میمه مهاجرت کردند.
رضاعلی نوروزی سال 1353 در یکی از محرومترین روستاهای شهرستان فریدن در خانوادهای مومن و ساده دل پای به عرصه حیات گذاشت و دوران کودکی خود را تا پایان تحصیلات راهنمایی در هوای پاک و کوچههای خاکی این روستا گذراند. در شرایطی که وی دور از آغوش گرم خانواده به موفقیتهای پی در پی چون کسب مقام استانی در مسابقات علمی و نهجالبلاغه دست مییافت، خانوادهاش از سال 1370 به شهرستان برخوار و میمه مهاجرت کردند. وی در سال 72 با اخذ مدرک دیپلم، به عنوان معلم همان روستاهای سرد و پربرف مشغول به کار گردید. جذب یک جوان نخبه و پر انرژی 18 ساله که تواناییهای خود را بارها با کسب مقامهای استانی ثابت کرده بود میتوانست نقطه عطفی در نظام تعلیم و تربیت باشد که متاسفانه در طول سالها زمینه رشد و پیشرفت وی فراهم نگردید. کسی که میتوانست بنیانگذار خدمات ارزشمند و تغییرات بنیادی در نظام آموزشی باشد به تحصیل روی آورد و توانست همزمان با تدریس، مدرک کارشناسی خود را اخذ نماید. او در سال 1376 از شهرستان فریدن به شهرستان برخوار و میمه منتقل گردید تا در کنار خانواده خویش قرار گیرد. وی که معتقد به بهرهگیری از فرصتها و نعمتهایی است که حضرت حق برای بندگان خویش فراهم میآورد در این سالها ازدواج کرد و همزمان به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش پذیرفته شد. در این مقطع رتبه اول دانشگاه اصفهان را در رشته خویش کسب نمود و از کتاب ترجمه شده توسط نامبرده با عنوان بچههای فیلسوف در سطح کشور تقدیر به عمل آمد.
رضاعلی نوروزی در سال 1382 در مقطع دکترای تخصصی فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه تربیت مدرس تهران پذیرفته شد و به عنوان استاد به دانشگاه اصفهان راه یافت و تدریس در دانشگاههای مختلف پیام نور از جمله شاهینشهر و دولتآباد برخوار و دانشکده معارف اسلامی اصفهان را پذیرفت. وی همچنین عضو شورای آموزشی دانشگاه پیام نور دولتآباد و مدرس پژوهشکده تخصصی مهدویت (موسسه آینده روشن) قم گردید. او با داشتن همسر و فرزند هیچگاه از تلاش بازنایستاد و با کسب عنوان دانشجوی نمونهی کشور در مقطع دکترا در سال 84 وجود خود را در عمل بیش از پیش اثبات نمود. وی جزء معدود نخبگان کشور است که توانسته تقدیرنامههای متفاوتی را به خاطر انجام فعالیتهای علمی مختلف از دفتر مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری دریافت نماید. وی اینک در آستانه 34 سالگی با کوله باری پر از افتخار که تالیف 7 عنوان کتاب و ترجمه 6 عنوان کتاب و تالیف و ترجمه بیش از 32 مقاله علمی که در مجلات پژوهشی دانشگاهها چاپ شده و راهنمایی بیش از 100 پایان نامه دانشجویی، خود را آماده ورود به عرصهی جدیدی از زندگی کرده است.
دکتر نوروزی در عین حال به عنوان مدیر تیم کارشناسی فرهنگسرای خانوادهی شهرداری اصفهان، عضو شورای برنامهریزی امور تربیتی آموزش و پرورش استان اصفهان و رئیس کمیته جوانان شهرستان برخوار و میمه فعالیت نموده و یکی از بنیانگذاران "موسسه خیریه مهر" اصفهان است. به زعم دیگران او صادق و راستگوست و در اثبات حقایق مصمم و در دستیابی به اهداف بلند خویش ثابت قدم.
او آرزوهای بسیار بزرگی دارد و به امید زمانی است که همه کودکان، نوجوانان و جوانان این مرز و بوم فرصتها و امکانات لازم را برای رشد و شکوفایی کامل داشته باشند. به نظر وی مهم نیست انسان در چه موقعیتی باشد، هر کسی میتواند مهم و موثر واقع شود اگر به تعهدات اخلاقی و انسانی پایبند باشند.
به نظر وی نسل جوان امروز مستعد، باانرژی و با انگیزه است که توانایی مقابله با نابسامانیها و از بین بردن ناهنجاریهای موجود را دارد. نوروزی بسیارفعال و با نشاط است و هرفردی با او برخورد میکند ناخودآگاه احساس میکند قویتر و باانگیزهتر از قبل شده است. دانشآموزان شاهین شهر هنوز چهره خندان و پرانرژی او را بیاد میآورند که حتی لحظهای هم از تلاش بازنمیایستاد و دانشجویان دانشگاههای مختلف استان اصفهان او را استادی جوان، فعال، متخصص و همواره جویای علم و دانش و منتقد میدانند که برای رشد و اعتلای علمی کشورش و ساختن جامعهای دور از نابرابریهای گوناگون اجتماعی در هر سنگری تلاش میکند.
دکتر نوروزی در اولین حضور جدی خود در صحنه اجتماعی – سیاسی با کسب رای در شهرستانهای شاهینشهر و میمه برخوار نفر دوم شد و توانمندی خویش را در تاثیرگذاری بر اجتماع و طراحی و رهبری پروژههای بزرگ در عمل بیش از پیش اثبات نمود. این مهم در حالی اتفاق افتاد که نامبرده یک چهره جوان و ناشناخته در میان مردم بود. نوروزی امیدوار است فضایی ایجاد شود که کشور از وجود نخبگان در عرصههای گوناگون بهره گیرد و این امر زمینهساز جهشی عظیم در عرصههای مختلف شود.
کلمات کلیدی:
آقای حسینعلی خلجی معروف به حسینقلی که در قصه گویی تبحر فراوان داشت و در 50 سال گذشته در شبهای زمستان برای مردم قصه می گفت در تابستان سال جاری دار فانی را وداع گفت.
بسیاری از قصه های ایشان در هیچ کتابی به چاپ نرسید و یادداشت نشد .
بیشتر داستانها و قصه های ایشان سینه به سینه نقل شده بود .شغل اصلی ایشان مغنی و کشاورزی بود
کلمات کلیدی:
1-احداث سدهای خاکی
2-آبرسانی به این دهستان از سرچشمه های منطقه و شهرستان
3-پرداخت وام تهیه علوفه برای دامداران در سال جاری
4-تمدید وام کشاورزان
5-اشتغال زایی برای جوانان با پرداخت وامهای خردید دام و طیور و خودرو
ادامه دارد
کلمات کلیدی:
منازل و اماکن مخروبه و متروکه روستاههای هلاغره و دره سوخته به همت شورا های اسلامی و حمایتهای مالی بخشداری و فرمانداری شهرستان در تابستان سال جاری تخریب شدند
علت تخریب:
ایجاد امنیت برای ساکنین روستاهها
جلو گیری از امنیت ،برای سارقین و جانوران وحشی
اعلام شده است.
دبستان شهید محمد رضا تقیان روستای شهید پرور هلاغره به علت نبود نو آموز و دانش آموز منحل شد.
علل عمده مهاجرت :
خشکسالی
نبود امکانات اولیه
فاصله طبقاتی مردم روستا و شهر در چند سال اخیر
لازم به ذکر است ساکنین فعلی به هیچ عنوان به علت نبود بنیه مالی خانوار ها قادر به مهاجرت نمی باشند
کلمات کلیدی: