سرفصل یکم بسیج
بسیج یعنی حضور
بسیج یعنی حضور بهترین و بانشاط ترین و باایمان ترین نیروهای عظیم ملت در میدان هایی که برای منافع ملی، برای اهداف بالا، کشورشان به آنها نیاز دارد، همیشه بهترین و خالص ترین و شرافتمندترین و پرافتخارترین انسانها این خصوصیات را دارند. بسیج در یک کشور، معنایش آن زمرهای است که حاضرند این پرچم افتخار را بر دوش بکشند و برایش سرمایه گذاری کنند.
بسیج یعنی ایمان عاشقانه
علت اینکه در کشور ما بسیج این طور درخشان شد و شکفت چه بود؟ ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توام با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است، مثل بعضی از ملتهای دیگر، عواطف در این ملت جوشان است کلید بسیاری از مشکلات است. این ایمان با آن عواطف همراه شد و این رودخانه عظیم خودشان را به این دریای پهناور تبدیل کرد و مشکلات را در هر جایی که لازم بود از بین برد.
بسیج یعنی پاک ترین انسانها
بسیج عبارت است از مجموعهای که در آنها پاک ترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالی این ملت و برای کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور جمع شده اند. ... مجموعهای که دشمن را بیمناک و دوستان را امیدوار و خاطرجمع می کند...بسیج در حقیقت مظهر یک وحدت مقدس میان افراد ملت است...بسیج در واقع مظهر عشق و ایمان و آگاهی و مجاهدت و آمادگی کامل، برای سربلند کردن کشور و ملت است.
بسیج یعنی حرکت
بسیج یک حرکت بی ریشه و سطحی و صرفاً ازروی احساسات نیست، بسیج یک حرکت منطقی و عمیق و اسلامی و منطبق بر نیازهای دنیای اسلام – و به طریق اولی – جامعه اسلامی است. قرآن کریم می فرماید: [ هو الذی ایدک بنصره و بالمؤمنین] ای پیامبر، خدای متعال تو را، هم به وسیله نصرت خودش و هم از طریق مؤمنین مؤید قرار داد و کمک کرد. این خیل عظیم مؤمنینی که در اینجا مورد اشاره آیه قران قرار گرفته اند، عبارت دیگری است از آنچه که امروز به نام بسیج در جامعه ما قرار دارد.
بسیج یعنی قدرت
این کار خدا بود که بسیج ملت ایران بتواند در سخت ترین میدانها که همان میدان جنگ است چنان قدرتی از خود نشان بدهد که دیرباورترین افراد هم قبول کنند که ملت ایران دارای توانایی است...بسیج یعنی کل نیروهای مؤمن و حزب اللهی کشور ما این که امام گفتند «بسیج بیست میلیونی» یعنی این.
بسیج یعنی تلاش و جهاد مخلصانه
اگر نبود آن همه تلاش و جهاد مخلصانه که شما رزمندگان نیروهای مسلح و بسیج مردمی در دوران جنگ هشت ساله نشان دادید و حقیقتاً اسلام را روسفید و امت رسول الله (صلی الله علیه و آله) را سربلند ساختید و اگر نبود خونهای مطهر و معطری که در راه خدا بر زمین ریخته شد؛ یقیناً امروز از نظام اسلامی اثری نبود و پرچم قرآن چنین سربلند نمی شد.
بسیجی یعنی مغز متفکّر
بسیجی یعنی دل باایمان، مغز متفکّر – دارای آمادگی برای همه میدانهایی که وظیفه این انسان را به آن میدانها فرا می خواند، این معنای بسیجی است.
بسیج یعنی آبادانی
امروز هم، بسیجی برای کشور دل می سوزاند برای آبادانی کشور تلاش می کند، برای حفظ استقلال ملی، هرچه بتواند کار می کند و از جان خود هم می گذرد، امروز هم اگر احساس کند دشمن می خواهد از روزنهای، چه اقتصادی و سیاسی و چه فرهنگی – به داخل کشور نفوذ کند در مقابل او می ایستد و با مشت به صورتش می کوبد......امام فرمودند «بسیج باید سازماندهی بشود، باید یکدیگر را بشناسند، باید آمادگی به وجود بیاورند و آن را حفظ کنند» امروز هم تکلیف بزرگ شما همین کارست. خیال نکنند که بسیج یک امر احساسی است. بسیج یک امر منطقی و فکری و ریشه دار و عمیق است و کسانی که در کار این حقیقت بزرگ شرکت دارند؛ همه آحاد ملتند، هر کسی که بسیجی است باید به بسیجی بودن خود افتخار کند. بسیجی بودن، مایه سرافرازی و سربلندی پیش پروردگار است. .... فرهنگ بسیجی، فرهنگ معنویت و شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگی و اسیر خواستهای حقیر، نشدن است.
بسیج یعنی ارزش
هفته بسیج در حقیقت فرصت و بهانهای برای زنده نگه داشتن ارزشها و روح بسیجی در آحاد ملت، مخصوصاً جوانان پرشور و مدافعان عاشق صادق است. ... همان طور که امام و پیشوای راحل عظیم الشأن ما فرمودند، من هم آرزو می کنم و از خدا میخواهم که با بسیجیان محشور باشم. بسیج یک افتخار و یک ارزش است. سعی کنید این روحیه بسیجی را برای کشور و انقلاب و اسلام حفظ کنید.
بسیج یعنی الگو
شما بسیجی ها باید به گونه ای رفتار کنید که احترام و محبت مردم جلب شود. شما باید نمونه اخلاق و تواضع و مهربانی و رعایت مقررات باشید. آن کسی بسیجی تر است که مقررات را بیشتر رعایت می کند، به خاطر آنکه این فرد بیشتر از همه برای نظام دل می سوزاند و مقررات، لوازم قطعی اداره درست نظام است.
بسیج یعنی سعادت ابدی
روحیه بسیجی و معرفت بسیجی باید فراگیر شود تا این کشور بتواند بار سنگینی را که بر دوش دارد که همان بار هدایت الهی و سعادت انسانهاست - به سرمنزل برساند، لذا بسیج تمام شدنی نیست.
بسیج یعنی یک فرهنگ
بعضى در میدان بسیج، خلوص و صفایشان مثل خورشید مىتابد و انسان را مجذوب مىکند. بههرحال، بسیج یک فرهنگ است؛ بسیج، یک ذهنیت برجسته و والا در جامعهى ماست...شما آن نسلى هستید که اگر خوب عمل کردید، آیندهى این کشور را - صد سال، دویست سال یا بیشتر - تضمین خواهید کرد. همین بیدار شدن، همین حساس بودن، همین انگیزه داشتن، همین ایمان، همین امید، همین تکیه به هدایت الهى و اعتماد به کمک الهى، قوارهى اصلى بسیج است؛ این یک فرهنگ است. اگر اینطور حرکت کنیم، خداى متعال کمک خواهد کرد. کمک الهى متعلق به همهى خلایق است؛ به شرطى که خودشان را آمادهى دریافت این کمک کنند؛ دستشان را دراز کنند و این میوه را بچینند؛ از جا بلند شوند، همت کنند و از این میوه استفاده کنند؛ این، در اختیار همه است.
بسیج یعنی مظهر تجدد و نوگرایى
بسیجى یعنى چه ؟ بسیج یعنى به صحنه آمدن و به میدان آمدن. چه میدانى؟ میدان چالشهاى حیاتى و اساسى. میدانها و چالشهاى اساسى زندگى چیست؟ فقط آن وقتى است که به کشورى حمله شود و مردم آن کشور به صحنه بیایند تا از مرزهاى خودشان دفاع کنند؟ البته که نه؛ این فقط یکى از موارد به میدان آمدن است. آن وقتى هم که هویت ملى و سیاسى یک ملت مورد مناقشه قرار مىگیرد، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم که به فرهنگ و اعتقادات و باورهاى ریشهدار یک ملت اهانت مىشود و آن را تحقیر مىکنند، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم که نسل برگزیدهى یک ملت احساس مىکنند از غافلهى دانش عقب ماندهاند و باید علاجى بکنند، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم که احساس بشود پایههاى یک زندگى مطلوب و عادلانه در کشور احتیاج به تلاش دارد تا ترمیم و یا استوار شود، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم که جبهههاى فکرى و فرهنگى دنیا براى تسخیر ملتها با ابزارهاى فوق مدرن مىآیند تا ملتى را از سابقه و فرهنگ و ریشهى خود جدا کنند و براحتى آن را زیر دامن خودشان بگیرند، جاى به میدان آمدن است. همهى اینها انسانهایى را مىطلبد که نیاز را احساس کنند...تجدد و نوگرایىِ حقیقى و باز کردن میدانهاى تازهى زندگى، مطلوب اسلام است؛ اصلاً اسلام این را از انسان خواسته؛ این به برکت تأمل، تعمق، کار درست، کار فکرى، تلاش عملى، مجاهدت، استقبال از کار و از خطر در همهى میدانها، و همتها را بلند کردن بهدست مىآید. این کارها مربوط به کیست؟ مربوط به بسیج است. اگر بسیج را درست معنا کنیم، همین است. بسیج همچنین یعنى انسان باهمتى که غیرت دینى و دانایىِ فکرى و نیازشناسى و ابتکار و جوشش ذهنى و خلاقیت دارد و وارد میدان مىشود.
کلمات کلیدی:
اهالی روستاههای بتلیجه ،هلاغره، نوغانها ، قلعه بهمن ؛جوزار در سخت ترین شرایط به سر میبرند. حتی برای رفع تشنگی با مشکل مواجه هستند. و امکانات شهرستان نمی تواند مشکلات آبرسانی را رفع نماید.
در صورت برگزاری مراسم مشکلات مردم دو چندان میشود.
مسئولین:
کرچمبو ی شمالی را دریابید مردم تشنه اند.............
کلمات کلیدی:
مراسم یاد بود شهید احمد خلجی روز پنجشنبه مورخ 11/7/87 در روستای بتلیجه با حضور نماینده محترم مردم فریدن و چادگان و فریدونشهر( آقای بهمن محمدی) در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان و معاونین،بخشدار بوئین میاندشت،فرماندهی و پرسنل سپاه ناحیه فریدن و ریاست بنیاد شهید و سایر مسئولین محلی و شهرستان و جمعی از ایثارگران 8 سال دفاع مقدس و اهالی روستای بتلیجه برگزار شد.
در این مراسم ضمن ختم کامل قرآن کریم ،مداحان اهل بیت آقایان صدیقی و شکوهی با قرائت زیارت عاشورا و مداحی، حاضران در مراسم را به فیض رساندند.
هنر جوی بسیجی شهید احمد خلجی در 15/7/66 در سن بیست سالگی در محل فاو ام القصر عراق به شهادت رسیدند. روحش شاد
کلمات کلیدی:
گزارش تجدید میثاق با شهدا به مناسبت هفته دفاع مقدس
شورای فرماندهی کانون مقاومت بسیج فرهنگیان شهید باهنر بویین میاندشت در معیت مدیر کانون و ریاست محترم اداره آموزش و پرورش منطقه در چهارمین روز از هفته دفاع مقدس ضمن حضور در گلستان شهدای روستای هلاغره وادای احترام وقرائت فاتحه به مقام شامخ آ نها با خانواده شهید محمد زمانی دیدار نمودند . روستای محروم هلاغره دردهستان کرچمبوی شمالی واقع شده وهشت شهید تقدیم انقلاب نموده است. وسردار شهید محمدرضا تقیان یکی ازشهدای این روستا می باشد.
که دلاوریهای ایشان در مبارزه با ضد انقلاب و مجاهدت در جبهه ها زبان زد خاص و عام می باشد.
کلمات کلیدی:
باسمه تعالی
فراتیکن یا فریدن امروزی از مهمترین ایالات ایران باستان بوده است که شامل بخشهای «گی»و«گی آن»یا سپاهان (اصفهان)ساتراپ اکباتنا (همدان)ورگا(ری)ووانشان (خوزستان وایلام)گسترده بوده است.در دوره حضور مسلمانان وخلفادچار دگرگونی کامل شده وگاهی زیر سلطه آل زیار،دیلمیان ،سلجوقیان وترکان دست به دست گردید و در سال 621 هجری قمری توسط مغولان لگد کوب شد وبقایای مناطق مسکونی آن از جمله منطقه بوئین میاندشت در سال 784 هجری قمری در اثر زلزله شدید وپیامد آن (حمله ملخ وقحطی)،جمعیت وبافت اجتماعی آن به شدت مورد تهدید قرار گرفت. بیشتر زمینهای این منطقه با طلوع حکومت «لر بزرگ»تخریب گردید وصفویان در دوره شاه عباس اول املاک آن را به صورت خالصه در اختیار گرفتند وبا کوچانیدن گرجیان از گرجستان به این منطقه در سال1034 هجری قمری اهداف متعددی را دنبال نمودند و به این ناحیه شکل جدیدی بخشیده که در حال حاضر تا حدی نمای آن حفظ وبر جای مانده است. با ظهور مشروطه بسیاری از گرجیان در نوگرایی وتجدد خواهی سهیم گردیده ودر دوره پهلوی اولین ادارات دولتی در این بخش به وجود آمده ودر دوره انقلاب اسلامی پیشرفت وتحولات شگرفی در منطقه به وقوع پیوست. مردم این منطقه شهدای گرانقدر وفراوانی را تقدیم انقلاب اسلامی نموده وهمواره از آرمانهای امام خمینی (ره)ونظام مقدس جمهوری اسلامی حفظ وحراست مینماید.
موقعیت جغرافیایی منطقه
منطقه بوئین میاندشت در غرب استان اصفهان ودر فاصله 175 کیلو متری مرکز استان ،ْبخش غربی شهرستان فریدن و در کنار سلسله جبال زاگرس مرکزی واقع شده است . منطقه مساحتی حدود 1020 کیلو متر مربع وبا ارتفاع 2435متر از سطح دریا دومین منطقه مرتفع کشور محسوب می شود .البته با قرار گرفتن مدارس شهر منطقه در ارتفاع بیش از 2500 متری و وجود یکی از روستا (روستای احمد آباد ) در ارتفاع 2725متری از سطح دریا می توان این منطقه را از مرتفع ترین نقاط کشور نام برد. این بخش با طول شرقی 3/6/50 و عرض شمالی 2/7/33 ، از شمال به شهرستان های خوانسارو گلپایگان - از جنوب به شهرستان های فریدون شهر ( از استان اصفهان ) و الیگودرز( از استان لرستان ) - از شرق به شهرستان های فریدون شهر و مرکز شهرستان فریدن (داران) - از غرب به شهرستان الیگودرز (استان لرستان) محدود می شود . منطقه دارای دو شهر به نامهای بوئین میاندشت وافوس و پنج دهستان به نام های دهستان گرجی ، ییلاق ، سرد سیر ، کرچمبو شمالی و کرچمبوجنوبی می باشد .
ویژگیهای طبیعی واقلیمی منطقه :
منطقه بوئین میاندشت به لحاظ کوهستانی بودن ونوع بافت زمین (شنی ،آهکی ورسی) ونیز مقدار ریزش جوی خوب دارای چشمه سارهای بسیار زیبا وچشم اندازهای طبیعی بدیع و دل نواز می باشد. میزان بارندگی در این بخش کوهستانی که بیشتر به شکل برف می باشد به صورت میانگین در سال 740 میلیمتر بوده ودر سالهای اخیربه حدود 230 میلیمتر تقلیل یافته است .اقلیم آن آب وهوای سرد ومرطوب کوهستانی است که حداقل وحداکثر دمای آن در زمستان 27- تا 3 درجه سانتی گراد ودر تابستان بین 8 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. رودهای کوچک وفصلی این منطقه سر چشمه های اصلی رودهای زاینده رود وگلپایگان وجزء حوضه آب ریز رودهای مذکور می باشد
ویژگی های اقتصادی و اجتماعی منطقه :
عمده ترین منبع اقتصادی و درآمد مردم این منطقه از راه کشاورزی ، دامداری ، قالی بافی ، صنایع کوچک اولیه و خدمات اداری می باشد . تعدادی کار خانه سنگبری و لاشه بری و نیز مرغ داری در شهر فعالیت دارند که در ارکان اقتصادی مردم دخیل و سهیم می باشند .
100% مناطق شهری و روستایی از امکانات برق برخوردارند همچنین 100% مناطق شهری و 91% مناطق روستایی از آب آشامید نی سالم و انشعاب آب بهره مند هستند . مراکز شهری ( بوئین میاندشت ، ششجوان و افوس ) و نیز تعداد 9 روستا از امکانات گاز شهری و سراسری استفاده می کنند و سایر روستاها ( 26 روستا ) فاقد انشعاب گاز سراسری می باشند .
ویژگیهای انسانی و نژادی منطقه :
مردم این منطقه از نژاد فارس ، گرج ، ترک ، لر و ارامنه می باشند و هر یک به زبان خاص خود تکلم می کنند . طبق آخرین سر شماری کشور در سال 1385جمعیت این بخش بیش از 29000 نفر اند که حدود 99% آنها دارای مذهب شیعه و بقیه مسیحی هستند. این منطقه دارای دو شهر بوئین میاندشت (مرکز بخش ) و افوس می باشد . از 44 روستای منطقه 9 روستا پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلایل گوناگون به طور کل خالی از سکنه شده است . در حال حاضر مهاجرت از منطقه به ویژه از روستاها به علل مختلف از جمله خشکسالی و عدم اشتغال ،عدم امکانات کافی بویژه امکانات مربوط به ادامه تحصیل دانش آموزان و...به مراکز استان و شهر های بزرگ روند رشدی به خود گرفته است . که این امر باعث متوقف شدن رشد جمعیتی ودر نتیجه کاهش جمعیت دانش آموزی منطقه گردیده است .
وضعیت آموزشی و توزیع جمعیت دانش آموزی منطقه :
اداره آموزش و پرورش منطقه بوئین میاندشت تا سال 1366یکی از نمایند گی های آموزش و پرورش شهرستان فریدن بود که در سال 1366 با جمعیت دانش آموزی 10522نفر و 574 نفر نیروی انسانی از منطقه فریدن جدا و مستقل شد. این اداره همواره بر این باور بوده است که بتواند آخرین دستاوردهای تعلیم و تربیت وسیاست گذاری های آموزشی و تربیتی مناسب ، دانش آموزان و نوباوگان منطقه را با پیشرفت های علمی و فرهنگی آشنا سازد و راه اصلاح و توسعه را در این بخش محروم تسهیل نماید . لذا با تشکیل جلسات متعدد شورای آموزش وپرورش ، شورای معاونین ، کمیته های مختلف کاری برنامه ریزی و آموزشی ، گروه های آموزشی و شورای مدیران و دبیران و همچنین تجهیز آزمایشگاه ها و کارگاه ها سعی شده است به استراتژی تمرکز زدایی و مدرسه محوری هر چه بهتر جامه عمل بپوشاند . این اداره تلاش نموده از طریق آموزش های مستمر مدیران و معلمان ، تازه ترین اطلاعات اداری و آموزشی مورد نیاز آنان را در راستای اهداف آموزش و پرورش کشور تامین نماید به طوری که با ایجاد این بستر در سالهای اخیر روند رو به رشد را از نظر آموزشی و تربیتی در پی داشته است .
کلمات کلیدی:
باسمه تعالی
فراتیکن یا فریدن امروزی از مهمترین ایالات ایران باستان بوده است که شامل بخشهای «گی»و«گی آن»یا سپاهان (اصفهان)ساتراپ اکباتنا (همدان)ورگا(ری)ووانشان (خوزستان وایلام)گسترده بوده است.در دوره حضور مسلمانان وخلفادچار دگرگونی کامل شده وگاهی زیر سلطه آل زیار،دیلمیان ،سلجوقیان وترکان دست به دست گردید و در سال 621 هجری قمری توسط مغولان لگد کوب شد وبقایای مناطق مسکونی آن از جمله منطقه بوئین میاندشت در سال 784 هجری قمری در اثر زلزله شدید وپیامد آن (حمله ملخ وقحطی)،جمعیت وبافت اجتماعی آن به شدت مورد تهدید قرار گرفت. بیشتر زمینهای این منطقه با طلوع حکومت «لر بزرگ»تخریب گردید وصفویان در دوره شاه عباس اول املاک آن را به صورت خالصه در اختیار گرفتند وبا کوچانیدن گرجیان از گرجستان به این منطقه در سال1034 هجری قمری اهداف متعددی را دنبال نمودند و به این ناحیه شکل جدیدی بخشیده که در حال حاضر تا حدی نمای آن حفظ وبر جای مانده است. با ظهور مشروطه بسیاری از گرجیان در نوگرایی وتجدد خواهی سهیم گردیده ودر دوره پهلوی اولین ادارات دولتی در این بخش به وجود آمده ودر دوره انقلاب اسلامی پیشرفت وتحولات شگرفی در منطقه به وقوع پیوست. مردم این منطقه شهدای گرانقدر وفراوانی را تقدیم انقلاب اسلامی نموده وهمواره از آرمانهای امام خمینی (ره)ونظام مقدس جمهوری اسلامی حفظ وحراست مینماید.
موقعیت جغرافیایی منطقه
منطقه بوئین میاندشت در غرب استان اصفهان ودر فاصله 175 کیلو متری مرکز استان ،ْبخش غربی شهرستان فریدن و در کنار سلسله جبال زاگرس مرکزی واقع شده است . منطقه مساحتی حدود 1020 کیلو متر مربع وبا ارتفاع 2435متر از سطح دریا دومین منطقه مرتفع کشور محسوب می شود .البته با قرار گرفتن مدارس شهر منطقه در ارتفاع بیش از 2500 متری و وجود یکی از روستا (روستای احمد آباد ) در ارتفاع 2725متری از سطح دریا می توان این منطقه را از مرتفع ترین نقاط کشور نام برد. این بخش با طول شرقی 3/6/50 و عرض شمالی 2/7/33 ، از شمال به شهرستان های خوانسارو گلپایگان - از جنوب به شهرستان های فریدون شهر ( از استان اصفهان ) و الیگودرز( از استان لرستان ) - از شرق به شهرستان های فریدون شهر و مرکز شهرستان فریدن (داران) - از غرب به شهرستان الیگودرز (استان لرستان) محدود می شود . منطقه دارای دو شهر به نامهای بوئین میاندشت وافوس و پنج دهستان به نام های دهستان گرجی ، ییلاق ، سرد سیر ، کرچمبو شمالی و کرچمبوجنوبی می باشد .
ویژگیهای طبیعی واقلیمی منطقه :
منطقه بوئین میاندشت به لحاظ کوهستانی بودن ونوع بافت زمین (شنی ،آهکی ورسی) ونیز مقدار ریزش جوی خوب دارای چشمه سارهای بسیار زیبا وچشم اندازهای طبیعی بدیع و دل نواز می باشد. میزان بارندگی در این بخش کوهستانی که بیشتر به شکل برف می باشد به صورت میانگین در سال 740 میلیمتر بوده ودر سالهای اخیربه حدود 230 میلیمتر تقلیل یافته است .اقلیم آن آب وهوای سرد ومرطوب کوهستانی است که حداقل وحداکثر دمای آن در زمستان 27- تا 3 درجه سانتی گراد ودر تابستان بین 8 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. رودهای کوچک وفصلی این منطقه سر چشمه های اصلی رودهای زاینده رود وگلپایگان وجزء حوضه آب ریز رودهای مذکور می باشد
ویژگی های اقتصادی و اجتماعی منطقه :
عمده ترین منبع اقتصادی و درآمد مردم این منطقه از راه کشاورزی ، دامداری ، قالی بافی ، صنایع کوچک اولیه و خدمات اداری می باشد . تعدادی کار خانه سنگبری و لاشه بری و نیز مرغ داری در شهر فعالیت دارند که در ارکان اقتصادی مردم دخیل و سهیم می باشند .
100% مناطق شهری و روستایی از امکانات برق برخوردارند همچنین 100% مناطق شهری و 91% مناطق روستایی از آب آشامید نی سالم و انشعاب آب بهره مند هستند . مراکز شهری ( بوئین میاندشت ، ششجوان و افوس ) و نیز تعداد 9 روستا از امکانات گاز شهری و سراسری استفاده می کنند و سایر روستاها ( 26 روستا ) فاقد انشعاب گاز سراسری می باشند .
ویژگیهای انسانی و نژادی منطقه :
مردم این منطقه از نژاد فارس ، گرج ، ترک ، لر و ارامنه می باشند و هر یک به زبان خاص خود تکلم می کنند . طبق آخرین سر شماری کشور در سال 1385جمعیت این بخش بیش از 29000 نفر اند که حدود 99% آنها دارای مذهب شیعه و بقیه مسیحی هستند. این منطقه دارای دو شهر بوئین میاندشت (مرکز بخش ) و افوس می باشد . از 44 روستای منطقه 9 روستا پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلایل گوناگون به طور کل خالی از سکنه شده است . در حال حاضر مهاجرت از منطقه به ویژه از روستاها به علل مختلف از جمله خشکسالی و عدم اشتغال ،عدم امکانات کافی بویژه امکانات مربوط به ادامه تحصیل دانش آموزان و...به مراکز استان و شهر های بزرگ روند رشدی به خود گرفته است . که این امر باعث متوقف شدن رشد جمعیتی ودر نتیجه کاهش جمعیت دانش آموزی منطقه گردیده است .
وضعیت آموزشی و توزیع جمعیت دانش آموزی منطقه :
اداره آموزش و پرورش منطقه بوئین میاندشت تا سال 1366یکی از نمایند گی های آموزش و پرورش شهرستان فریدن بود که در سال 1366 با جمعیت دانش آموزی 10522نفر و 574 نفر نیروی انسانی از منطقه فریدن جدا و مستقل شد. این اداره همواره بر این باور بوده است که بتواند آخرین دستاوردهای تعلیم و تربیت وسیاست گذاری های آموزشی و تربیتی مناسب ، دانش آموزان و نوباوگان منطقه را با پیشرفت های علمی و فرهنگی آشنا سازد و راه اصلاح و توسعه را در این بخش محروم تسهیل نماید . لذا با تشکیل جلسات متعدد شورای آموزش وپرورش ، شورای معاونین ، کمیته های مختلف کاری برنامه ریزی و آموزشی ، گروه های آموزشی و شورای مدیران و دبیران و همچنین تجهیز آزمایشگاه ها و کارگاه ها سعی شده است به استراتژی تمرکز زدایی و مدرسه محوری هر چه بهتر جامه عمل بپوشاند . این اداره تلاش نموده از طریق آموزش های مستمر مدیران و معلمان ، تازه ترین اطلاعات اداری و آموزشی مورد نیاز آنان را در راستای اهداف آموزش و پرورش کشور تامین نماید به طوری که با ایجاد این بستر در سالهای اخیر روند رو به رشد را از نظر آموزشی و تربیتی در پی داشته است .
کلمات کلیدی:
شهرستان فریدن یکی از شهرستانهای استان اصفهان در مرکز ایران است. مرکز این شهرستان شهر داران است. جمعیت این شهرستان در سال ???? برابر ????? نفر گزارش شدهاست.
شهرها: بوئین و میاندشت و افوس.
از روستا های معروف کرچمبوی شمالی می توان به قریه کرچ ( واقع در در ?? کیلومتری بخش بویین و میاندشت)اشاره کرد که به لحاظ فرهنگ و آداب و رسوم زبانزد خاص و عام بوده است ولی متاسفانه به دنبال اتفاقاتی که در این روستا روی داد از این اعتبار و ارزش کاسته شده است . روستای بتلیجه نیز در گذشته نه چندان دور در زمینه ظهور استعدادهای علمی معروف و مشهور بوده است متآسفانه با نبود امکانات لازم کشاورزی و دامداری و عدم توسعه و رشد بخش صنعتی ( به ویژه نبود کارگاه ها و کارخانه هادر جذب نیروی کار)از سکنه روستاهای این شهرستان به شدت کاسته شده ومردم به شهرهای تهران-اصفهان - گلپایگان و خوانسار مهاجرت نموده اند
کلمات کلیدی:
بنام خدا
موقعیت،زمینه هاو ویژگیهای فرهنگی،کشاورزی،صنعتی و گردشگری روستای خلیلی مشخصات و موقعیت جغرافیایی روستا: این روستا از توابع بخش بویین میاندشت شهرستان فریدن استان اصفهان واقع در غرب استان می باشد. روستای خلیلی در موقعیت شمالی بخش بویین میاندشت و در همسایگی شهر میاندشت قرار گرفته وجزو روستاهای کرچمبوی سردسیر می باشد. بویین میاندشت،افوس ،خوانسار ،داران و الیگودرز و گلپایگان از شهرهای نزدیک روستا می باشندو ماربر ،تخماقلو،قلعه بهمن و هلاغره و قره بلطاق از روستاهای همجوار آن. این روستا درمنطقه کوهستانی کوهیایه های زاگرس ودرشمال کوه نسبتاً مرتفع قره داغ قرار دارد که حد فاصل و مرز بین روستای خلیلی و شهر میاندشت نیز محسوب می شود و از سر شاخه های قم رود محسوب می شود . از این ارتفاعات در فصل زمستان و بهار آب نسبتاً زیادی به صورت رودخانه های فصلی سرازیر شده و ضمن عبور از وسط روستا و روستاهای پایین دست به سد گلپایگان می ریزند.
وضعیت خاک و آب و هوای وکشاورزی روستا: جنس خاک کشاورزی روستا شنی رسی و مناسب برای زراعت و باغبانی می باشد .ولی زمینهای هموار روستا بسیار کم و ناکافی می باشد و اطراف روستا را ناهمواریها ی نسبتاً پر شیب فرا گرفته که استفاده کشاورزی از آنها هزینه بر می باشد. آب و هوای این روستا شبیه آب و هوای شهرستان خوانسار و مدیترانه ای است و بسیار مناسب برای کاشت و باروری انواع درختان میوه ازجمله:سیب،هلو،مو(انگور)،گردو،بادام،آلو زرد و زرد آلو می باشد.هم اکنون روستا دارای حدود 30هکتار باغ انگور و باغات گردو ،بادام،سیب، آلوزرد و زرد آلو درمقیاسهای کمتر می باشد. آب کشاورزی روستا در فصل زمستان و بهار بسیار زیاد و مازاد بر نیاز بوده و هدر می رود و این در حالی است در فصول گرم سال با مشکل کم آبی روبرواست که مهمترین علل آن ناهموار بودن منطقه،شیستی بودن خاک زیرین آن ونفوذ پذیری بسیار کم خاک و فقدان آبهای زیر زمینی است.که مستلزم اجرای طرحهای آبخیز داری و احداث سدها و بندهای خاکی کوچک بیشتر می باشد.
زبان و لهجه ساکنین روستا: ساکنین روستا اکثراً به لهجه ترک قشقایی (ترک شیرازی) و تعداد اندکی هم به زبان فارسی و تاتی خوانساری تکلم می کنند.
جمعیت و تعداد خانوار روستا: کل جمعیت روستا280 نفرو72 خانوار می باشد.
تفکیک قشر جمعیتی روستا: مرد مسن:45نفر زن مسن:57 نفر مرد جوان:11نفر زن جوان:13نفر پسرجوان:75نفر دختر جوان:60نفر خردسال:19نفر(مذکر:4 مونث:15)
تاریخ،قدمت و جاذبه های تاریخی روستا: سند موثق وآثار قابل استنادی از قدمت تاریخی روستا در دسترس نمی باشد ولی در حفاری هایی که در اطراف روستا ودر مزارع کشاورزی آن انجام شده در چند ین موقعیت آثار زندگی و سکونت و همچنین بقایای استخوان انسان بدست آمده است که از جمله آنها در مزرعه جیران، قبر" خلیل شیرازی" بنیانگذار روستا-در جنوب روستا ودر مکانی بنام "آق قیه"آثار ساختمان و ظروف سفالی-در قسمت شمالی کوه قره داغ معروف به" چیرشه" آثار پی ساختمان و همچنین آثار مشابهی در اراضی دیگر اطراف روستا از جمله "تپه" و"کَنده باخان" پیدا شده که این آثار حاکی از قدمت تاریخی روستا است. بعضی از بزرگان روستا نقل قول می کنندکه:در زمان واقعه عاشورا و جنگ بین یزید ملعون و امام حسین (ع)توسط حکومت وقت از مردان روستاهای اطراف جهت جنگ با امام حسین(ع) فراخوان شدند که آنها از این امر اجتناب نمودندو سرباز زدند. از جاذبه های تاریخی روستا ترکیب اولین و قدیمی ترین محله روستاست که تنها معبرآن متشکل از سه هشتی سر پوشیده و متصل به هم است ودر بین هشتی ها دوفضای سر باز جهت روشنایی معبر منظور شده،از هر هشتی و فضاهای روباز بین هشتی ها به صورت متفاوت چندین در به خانه های مختلف باز میشود ودر ورودی و خروجی هشتی اول و سوم دروازه بزرگی تعبیه شده که در شب هنگام برای حفظ امنیت روستا ودر امان ماندن از غارتگری مزدوران و دزدان مسلّح آنها را می بستند. از جاذبه های دیگر روستا وجود درختان گردو و بادام و باغات میوه فراوان ازجمله:انگور ،سیب،آلو و زرد آلو و همچنین درختان غیر مثمر دیگر در داخل و اطراف روستا می باشد که جلوه خاص و چشمگیری به این روستا داده و روستا را چون نگینی در بر گرفته و آن را از روستاهای دیگر بخش و حتی شهرستان متمایز نموده است. عبور رود خانه ای از وسط روستا که با احداث آب نماهای مصنوعی در مسیر آن زیبایی آن دوچندان شده و وجود چشمه های آب در اطراف این رودخانه و همچنین احداث یک سد خاکی در بالای روستا بر جلوه وزیبایی آن افزوده است. از دیگر آثار تاریخی روستا وجود درخت گردو یی بسیار کهنسال و قطور در وسط آبادی می باشد که این درخت گردو وقفی می باشد و از حرمت و احترام خاصّی در پیش اهالی برخودار است.
شهدا،ایثارگران و اسرای جنگ تحمیلی روستا: این روستا نسبت به جمعیّت آن شهدای زیادی را تقدیم انقلاب نموده که عبارتند از:1-سرباز شهید عبداله اسدی 2-سرباز شهید ابراهیم ضیایی 3- سرباز شهید ابوالفضل عبدالهی 4-جهادگر شهید حسین شمسی 5- روحانی شهید تقی حبیبی ایثارگران روستا که چندین سال و ماه درپادگانها و مناطق مختلف جنگ خدمت داوطلبانه داشته اندعبارتند از1-حسین هدایتی-پاسدار2-علیرضا نجاری-جهادگر 3-مرحوم امیر شمسی پدر شهید-بسیجی 4-جواد اسدی-بسیجی 5-مرحوم علیرضا اسدی-جهادگر6- قربانعلی اسدی_پاسدار7-نجفقلی اسدی-جهادگر8-حسن عبدالهی-بسیجی9-محمد اسدی-دانش آموز بسیجی10-مرتضی بهادری- دانش آموز بسیجی11- عظیم فتحی – دانش آموز بسیجی 12-تقی اسدی-دانش آموز بسیجی 13 –علیرضا اسدی-دانش آموز بسیجی ، از اسرای جنگ اکبر چراغی و از جانبازان جنگ تحمیلی 1-علیرضا نجاری 2- غلامرضا اسحاقی 3-طاهر حیدری4-مهندس ناصر فتحی می باشند.
افراد مشهور و تاریخی روستا مرحوم _حاج جعفر قلی اسدی_مشهور به درویش از مشاهیر این قریه بودند. ایشان کشاورزی مبارز ،و گیاه شناس و سازنده داروهای گیاهی بودند و با اینکه سواد مکتبی بیش نداشتند قاری و حافظ قرآن کریم بودند و به خاطر درایت منحصر به فردشان کارشناس رسمی دادگستری منتخب و به مردم محروم منطقه خدمت می نمودند.ایشان فردی بزرگ منش و خیر بودند که تمام عمر خود را صرف خدمت رسانی به مردم نموده و آثار و برکات زیادی رابه یادگار گذاشته اند که از جمله آنها:1-احداث اولین مدرسه ابتدایی در روستا و منطقه کرچمبو بنام مدرسه ناصر خسرو اسدی خلیلی در زمین شخصی خودش 2-اهدای زمین جهت ساخت مدرسه ابتدایی شهید کلانتری در روستا 3-تلاش و همکاری با آموزش و پرورش جهت احداث مدرسه راهنمایی شهید اسدی خلیلی 4- بنای مسجد صاحب الزمان(عج) روستا 5- احداث حمام بهداشتی در روستا 6-ایجاد و احداث قنوات و راههای کشاورزی و روستایی آن مرحوم پیوسته با زورگویان و خوانین منطقه به خاطر زیاده خواهیها و ستمکاریهای آنان مبارزه و مقابله می نمودند و همیشه مورد خشم و غضب و اذیت و آزار آنان بودند .بعد از انقلاب همکاریهای گسترده –ای با نهادهای انقلابی از جمله جهاد سازندگی داشتند و با هماهنگی جهاد کمکها و هدایای چشمگیری از جمله کلیه محصولات باغ سیب خود را به جبهه های نبرد ارسال نمودند که اسناد آن در مدیریت جهاد کشاورزی موجود است. از دیگر افراد مشهور و تاریخی روستا- مرحومه خانم خاتون جان - مشهور به ((آخوند))بودند .این مرحومه قاری و حافظ قرآن و در زمان قدیم که خبری از مدرسه نبود معلم مکتب و قرآن روستا بودند و بسیاری از اهالی روستا در مکتب خانگی ایشان تحصیل علوم دینی و قرآنی و فارسی می نمودند.یادشان گرامی و روحشان شاد باد.داغ معروف به" چیرشه" آثار پی ساختمان و همچنین آثار مشابهی در اراضی دیگر اطراف روستا از جمله "تپه" و"کَنده باخان" پیدا شده که این آثار حاکی از قدمت تاریخی روستا است.
ادامه مطلب... کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
- بتلیجه
-هندوکش
دره سوخته
-کرچ
-نوغان سفلی
-نوغان علیا
-تخماقلو
-بسینان
-هلاغره-
قلعه بهمن
-خلیلی
-جوزار -
کلمات کلیدی: