سفارش تبلیغ
صبا ویژن
چون دانشمند بمیرد، همه چیز حتی ماهیان در دریا بر او بگریند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
دبستان قرآنی پروفسور حسابی 2 شاهین شهر

*اگر درباره ی آینده نیا ندیشید یقیناً آینده ای هم نخواهید داشت.

*بدترین روزگار ، روزگاری است که نادانان یاوه ببافند  و دانایان خاموش نشینند.

*اگر آنچه از گذشته تجربه گرفته ایم در آینده به کار ببریم ، مثل این است که دوباره عمر کرده ایم .

*کسانی که در انتظار زمان بنشینند آن را از دست خواهند داد .

*موفقیّت در کاریعنی استفاده ی مطلوب از زمان .

*نه قهرمان وقت باشید و نه قربانی وقت.

*وقت عزیز است آن را جز به عزیزترین چیز مشغول نکنید.

*زمان همانند یک تیر از کمان رها شده است که هرگز باز نمیگردد.

                                                     

                                           کارشناسی آموزش ابتدایی منطقه بوئین میاندشت

                                                           تهیه و تدوین :      زهرا رفیعی                      


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/6/16:: 3:1 عصر     |     () نظر

 

عمل"ارزش یابی کردن" با عمل" توصیف کردن" متفاوت است. به زبان ساده"توصیف"عبارت است از ((بیان آنچه هست)) و" ارزشیابی" داوری درباره ی ((آن چه هست))، در مقایسه با ((آنچه باید باشد)). بر این اساس، می توان گفت ارزشیابی با توصیفی یکسان نیست. حال چگونه است که یک الگوی"ارزشیابی" ، به (( توصیفی)) تعبیر شده است؟ پرسشیکه قابل تأمّل است . واقعیت این است که انتخاب " توصیف" به سبب نوع مقیاس در این الگوی ارزش یابی است که مقیاسی رتبه ای از نوع نگاره های توصیفی است. دلیل دیگر آن نیز تأکید زیاد این الگو بر ارائه ی بازخوردهای توصیفی فرآیندی و پایانی است ، که جای گزین باز خوردهای کمّی (نمره) شده است . اما در واقع ، این الگو رویکردی کیفی را در ارزش یابی تحصیلی دنبال می کند که توصیفی بودن یکی از ویژگی های آن است و ظاهراً ویژگی غالب آن شده است. اما کیفی بودن این الگوی ارزش یابی تحصیلی بیش تر ناظر به دو عنصر مهم در آن است . از یک سوء به ابعاد کیفی یادگیری دانش آموزان ، مانند چگونگی یادگیری و دلایل ضعف و قوت آن ، توجه می نماید و از سوی دیگر ابزار های مصاحبه ، مشاهده و مانند این ها را به کار می گیرند که جنبه ی کیفی نیز دارند.

از اسم این الگوی ارزش یابی که بگذریم پرسش مهم دیگر این است که اساساً این الگو چه ویژگی هایی داشته و چه تفاوت هایی با الگوی رایج ارزش یابی تحصیلی دارد؟ در این بخش به اجمال ، تصویری هر چند سایه روشن ، از ارزش یابی کیفی توصیفی ارائه می دهیم تا خوانندگان برای ورود به جزئیات آمادگی داشته باشند .

این الگوی جدید در اساس ، نگاه جدیدی به نقش معلّم ، نقش دانش آموز و جایگاه ارزش یابی در فرآیند یاددهی و یاد گیری دارد که تحت تأثیر یافته های جدید دانشِ روان شناسی ، رویکرد های  جدید در برنامه ریزی درسی و بهره گیری از تجربیات کشور های دیگر شکل گرفته است .

در مجموع ، این الگو با الگوی ارزش یابی تحصیلی موجود ، تفاوت های اساسی زیر را دارد:

تغییر تأکیید از ارزش یابی پایانی به ارزش یابی تکوینی و فر ایندی

ارزش یابی پایانی معلّم ، برای نوع خاصی از تصمیم های آموزشی ، اطلاعاتی را از وضعیت دانش آموزان جمع آوری می کند . اساساً در ارزش یابی پایانی اطلاعاتی از چگونگی تحقق اهداف ، جمع آوری می شود . در این نوع ارزش یابی دو هدف اصلی وجود دارد:

  • پاسخ گویی
  • ارتقای تحصیلی(تصمیم گیری درباره ی ارتقای تحصیلی دانش آموز)

بر اساس هدف اول ، معلم،آموزشگاه و نظام آموزشی به جامعه (که سرمایه گذار اصلی در امر آموزش و پرورش است)پاسخ گو می شودند . بر اساس هدف دوم ،بر مبنای اطلاعات به دست آمده از وضعیت دانش آموزان در پایان دوره ی آموزشی درباره ی ارتقای آ نان به پایه ی بالاتر تصمیم گرفته می شود . در نظام های آموزشی ، که هدف اساسی آن ها از ارزش یابی تحصیلی ، ارتقاء ، گزینش و مدرک دادن ، ضرورتأ نمی توان از یادگیری دانش آموزان حمایت کرد . این گونه ارزش یابی تحصیلی نمی توانند معلمان را در درک چگونگی یادگیری دانش آموزان و نیاز های آموزشی آن ها یاری نماید و تنها مشخص می کند آیا دانش آموزان اهداف یاد گیری از پیش تعیین شده را پوشش داده و محتوا را یاد گرفته است یا خیر . گر چه ممکن است تصور شود که این نوع ارزش یابی به دلیل ایجاد انگیزه (خواندن برای امتحان دادن) ، موجب بهبود یادگیری می شود ، اما باید توجه داشت که این روش فاقد کفایت لازم برای کمک به بهبود یادگیری دانش آموزان است و ممکن است تأثیرات مخرب و آسیب زا به همراه داشته باشد . این مسئله در سال های اخیر در برخی از کشورهای جهان ، به ویژه آمریکا ، انگلستان و استرالیا مورد توجه قرار گرفته است .  

در ارزش یابی تکوینی ، معلّمبه دنبال اطلاعاتی است که بر اساس آن بتواننددر باره ی بهبود فرآیند یاد دهی یاد گیری دانش آموزان در کلاس تصمیم های مناسب بگیرند . این نوع ارزش یابی برای تشخیص ضعف ها ، قوت ها و مشکلات فرآیند یاد گیری و اصلاح و بهبود آن به کار می رود . مهم ترین ویژگی این نوع ارزش یابی ، جهت گیری اصلاحی و درمانی آن است به طوری که در موقع مقتضی به معلّم و دانش آموزفرصت و امکان دهد تا تغیرات مطلوب را در روند فعالیت های خود ، در راستای تحقق بهتر اهداف و نظارات ، ایجاد کند .

در صورتی که معلّم ، در فرآیند یادگیری با روش های متنوع ، از دانش آموز خود اطلاعات کافی جمع آوری نماید، می تواند با تحلیل و ترکیب آن ها ، در خصوص یادگیری دانش آموز هم داوری نماید . لذا ، اطلاعات به دست آمده از ارزش یابی تکوینی ، قابلیت کاربرد در تصمیم گیری ها ی پایانی نیز دارد . بر این اساس، در برخی موارد معلّم از ارزش یابی پایانی بی نیاز خواهد بود.

در این صورت ، ارزش یابی در خدمت یادگیری قرار می گیرد. یعنی ارزش یابی به گونه ای است که به یادگیری بهتر می انجامد. لذا، قوت ها و ضعف های عملکرد دانش آموزان ، از این جهت برسی می شود که برای بر طرف کردن ضعف هاو یا بهبود قوت ها راه حل پیدا شود ، نه این که صرفاً ضعف ها و یا قوت ها منعکس گردد. هم چنین در این الگوی ارزش یابی، معلّم خود را هم سفر یادگیری دانش آموزان می بیند که با آن ها در مسیر یادگیری حرکت می کند ، نه مانند کسی که در پایان راه منتظر است تا مشاهده کند چه کسی زود تر به پایان راه (انتظارات آموزشی) می رسد.

یاددهی یادگیری جریانی پیوسته و هدفمند است که از نقطه ی آغازی دارد و پایانی . به همین سان ارزش یابی هم جریانی پیوسه است که از نقطه شروع یاددهی یادگیری آغاز می شود و با آن، دوش به دوش و در هم تنیده به پیش می رود و کمک می کند تا نتایج پیش بینی شده ی یاد گیری ها بهتر تحقق یابد . ارزش یابی زمانی برای یادگیری و در جهت بهبود یادگیری خواهد بود که از طریق ارائه ی باز خورده های پیوسته ، زمینه های توسعه و تعالی یادگیری های دانش آموزان فراهم گردد.با این توضیحات ، روشن می شود که این الگوی ارزش یابی کاملاً پوبا و سازنده است و عنصری که پویایی آن را تضمین می نماید ، ارائه بازخورد های توصیفی است . تحقیقات زیادی نشان داده است که بازخورد های توصیفی یادگیری دانش آموزان را بهبود می بخشد.

"ارزش را به خدمت یاد گیری گرفتن" به این معناست که معلّم تنها در پایان یادگری ، به ارزش یابی نمی پردازد؛ زیرا هنگامی که یادگیری به پایان رسید و محصول یا نتیجه بدست آمد؛ فرصتی وجود ندارد تا اقدامات اصلاحی صورت گیرد . به عبارت دیگر ، نمی توان دست روی دست گذاشت تا موعد مشاهده ی نتیجه برسد بلکه باید پا به پای دانش آموز در مسیر یادگیری ، حرکت کرد و با ارائه ی بازخورد های مفید او را یاری نمود . معلم با ترکیب و تحلیل اطلاعات بدست آمده در فرآیند ارزش یابی ، که طی مراحل مختلف گردآوری شده است ، می تواند درباره ی بهبود پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تصمیم های مناسب بگیرد . برای تشریح و روشن نمودن هر چه بیشتر این موضوع ، بهتر است به مثالی ، که در بخش پیشین ، برای تعریف ارزشیابی آوردیم ، برگردیم . در آن مثال ، از کارشناس فرش سخن گفتیم که بر اساس ملاک هایی ، برای ارزش گذاری فرش اقدام نمود . در آن جافرآیند داوری او تجزیه و تحلیل شد. خوب! حال فرض کنید این کارشناس به منزله استاد فرش باف با چند شاگرد (فرش باف) به بافتن فرش اقدام کرند. در این صورت ، جایگاه و موقعیت او به لحاظ ارزش یابی فرش کاملاً متفاوت می شود.در مثال قبل ، عمل ارزش یابی کارشناس فرش در پایان کار صورت گرفت. او پس از برسی ها ، بر اساس شناختی که از ضعف ها و قوت های محصول نهایی (فرش) به دست می آورد ، آن را ارزش گذاری می کرد و ارزش گذاری او در بهبود کیفیت محصول هیچ تأ ثیری نداشت.

اما در این جایگاه ، استاد فرش هم گام با بافندگان به ارزش یابی تکوینی فرش اقدام می کند و گام به گام با آنان به پیش می رود و در عین این که به آن ها در بافتن کمک می کند ، در بهتر بافتن و رفع نقایص ، در موقع مناسب ، به آنها یاری می رساند. آن گاه در پایان ، یعنی زمانی که تلاش های بافندگان به ثمر نشست و فرش بر زمین پهن شد ؛ استاد فرش باف که به خوبی از کمیت و کیفیت فرش آگاه است ، می تواند در مقام یک کارشناس فرش دقیق تر درباره ی ارزش آن فرش ، داوری کند.

در رویکرد تکوینی و فرآیند ی ارزش یابی تحصیلی ، به سان این کارشناسی فرشکه جایگاهش تغییر کرد، موقعیت و جایگاه معلّم نیز عوض می شود و از مقابل دانش آموزان قرار می گیرد و با آن ها به آرامی در سفر یادگیری حرکت می کند و در حین حرکت از طریق ارزش یابی های پیوسته ، داوری های مستمر و بازخورد به موقع ، به تعمیق یادگیری آن ها می پردازد . در همین فرآیند ، معلّم بخش هایی از اطلاعات را که برای مستند کردن پیشرفت دانش آموزان و داوری پایانی نیاز دارد ، جمع آوری می نماید. بر این اساس ، می توان گفت که معلم باید نگرش و جایگاه خود را تغییر دهد تا بتواند این الگوی ارزش یابی را در عمل اجرا نماید.

به طور کلی ، رویکرد اساسی در ارزش یابی کیفی توصیفی توجه به ارزش یابی تکوینی و کاهش نقش افراطی ارزش یابی پایانی در سرنوشت تحصیلی دانش آموزان است ؛ یعنی هدف اساسی اش بهبود یادگیری است ، نه، اکتفا کردن به تشخیص وضعیت ارتقاء یافتن با ارتقاء نیافتن دانش آموزان یا صرفاً ابزار بودن برای پاسخ گویی مدرسه به والدین و مقامات سطوح بالای مدیریت . در عین حال ، اگر واقع بینانه بنگریم در ارزش یابی کیفی توصیفی نیز این دو کارکرد وجود دارد.در این رویکرد ، ارزش یابی همراه با آغاز فعالیت یاد دهی یاد گیری آغاز می شود و در حین این فرآیند ، اطلاعاتی جمع آوری می شود که ، بسته به نیاز معلم و مدرسه تحلیل و تفسیر می شود.

بنابر این ، می توان گفت که ارزش یابی کیفی توصیفی ، این دو شکل را به نحو رضایت بخشی با همدیگر جمع می نماید و در واقع هر دو شکل ارزش یابی یعنی فرآیندی و مجموعی (پایانی) در هم تنیده شده اند . به این صورت که ضمن نگه داری آثر و نتایج ارزش یابی از دانش آموز، که به صورت فرآیندی و با روش های مختلف جمع آوری شده است ، برای ارزش یابی پایانی از تلاش ، پیشرفت و نتایج یادگیری دانش آموزان هم بهره گرفته می شود . به سخن دیگر در چند مرحله با ترکیب و تفسیر اطلاعات به دست آمده از فرآیند ارزش یابی از عملکرد دانش آموزان ارزش یابی به عمل می آید.

بر خلاف شیوه ی ارزش یابی تحصیلی موجود، که بخشی از نمره ی بیست به ارزش یابی مستمر و سهمی مهم تر به ارزش یابی پایانی داده شده است ، در این الگو داده های هر دو شکل ارزش یابی به نحو خلاق با هم ترکیب می شود و در باره ی تلاش ، پیشرفت و نتایج یادگیری دانش آموز داوری می شود و این عمل در تمامی فرآیند یاددهی و یادگیری جاری است.

این ویژگی یکی از مهم ترین ویژگی های ارزش یابی کیفی توصیفی است که هم سو با اصل دوم از اصول حاکم بر ارزش بابی تحصیلی است . مضمون اصل دوم چنین است که ارزش یابی باید در خدمت یادگیری و بهبود آن باشد.

بنا بر این ، دوره ی زمانی ارزش یابی توصیفی از آغار سال تحصیلی تا پایان آن است و معلم تنها در دو مرحله به والدین گزارش می دهد . به این صورت که نتایج ارزش یابی خود را ازآغاز سال تا بهمن ماه، در مرحله ی بهمن ماه و سپس نتایج آغاز سال تا پایان سال را در خرداد ماه به والدین تقدیم می کند. لذا اساساً بیش ترین فعالیت ارزش یابی معلم به نحو فرآیندی و هم گام با جریان یاددهی و یادگیری صورت می گیرد و بازخورد های آن نیز فرآیندی خواهد بود.  

 

تغییر مقیاس فاصله ای (20-0)

در طول سالیان دراز(حدود 84سال) در کشور ما ، از مقیاس فاصله ای (نمره20-0)استفاده شده است و معلمان ، نتایج آزمون ها را بر اساس آن مقیاس به دانش آموزان و والدین ، باز خورد داده اند. این شکل از بازخورد، به دلیل ابهام در تفسیر آن ، تصویر نسبتاً دقیقی از وضعیت یادگیری دانش آموز ارائه نمی دهد . هم چنین، دقت زیاد در فواصل بین آن (هشتاد قسمت بیست و پنج صدمی) موجب تشدید رقابت در محیط یادگیری می شود.

در ارزش یابی کیفی و توصیفی ، مقیاس ترتیبی ( در حد انتظار ، نزدیک به انتظار و نیاز مند تلاش بیش تر ) جای گزین نمره در کارنامه می شود . این مقیاس رقابت کمتری ایجاد می نماید و انعطاف پذیری بیش تری دارد . نکته مهم این که دانش آموزان در حین فرآیند یاددهی یادگیری ، باز خورد ترتیبی (رتبه) یا فاصله ای (نمره) دریافت نمی کنند؛ زیرا تصور می رود که دریافت این نوع باز خورد ها از سوی معلم ، فرآیند یادگیری دانش آموزان را سست می نماید . خلأ این نوع باز خورد ها را در بازخورد های توصیفی ، که با معنا و موثرند، پر می کنند.تحقیقات نشان داده است که باز خود توصیفی یادگیری دانش آموزان را بهبود می بخشد و آن ها را به توسعه ی فعالیت های یاد گیری تشویق می نماید .

تصور حذف نمره برای برخی از معلمان نا ممکن است . به باور آن ها ،نمره یک اهرم انگیزشی قوی و یکی از ابزارهای اقتدار معلم است. بنابراین ، حذف آن خلأبزرگی در جریان یادگیری ایجاد می کند.

از دیدگاه منتقدان ارزش یابی کیفی و توصیفی ، نمره تأثیر انگیزشی دارد و دانش آموزان را به تلاش و کوشش بیشتری وادار می نماید. نمره، پاداش یادگیری دانش آموزان است و برای گرفتن این پاداش به تکاپوی بیش تری وا می دارد.

تردیدی نیست که این پاداش بیرونی است.آن چه که انگیزش واقعی و پایدار برای یادگیری به وجود می آورد ، شوق و ذوق یادگیری و آگاهی از چگونگی پیشرفت در یادگیری است. این میل طبیعی و ذخیره ی خدادادی است که در نهاد هر بشر نهفته است . بر اساس همین میل طبیعی است که هر کودک قبل از ورود به مدرسه و آغاز یادگیری رسمی آموخته های فراوانی دارد . جریان ارزش یابی ،آنگاه که با فرایند یاددهی و یادگیری در هم تنیده می شود،انگیزش پایدار تری در دانش آموزان ایجاد می کند .

اما واقعیت این است که حذف نمره و هر گونه باز خورد غیر توصیفی، حداقل در دوره ی دبستانی مشکلی ایجاد نمی کند. حتی به بهبود شرایط یادگیری هم می انجامد ؛ زیرا بچه ها دیگر نگران کسب نمره نیستند . آن ها به دنبال شناخت اشتباه خود در فعالیت های یاد گیری هستند . والدین نیز از کودک نمره نمی خواهند بلکه از فرزندانشان می پرسند "امروز چه یاد گرفته ای؟".

در شرایط کنونی (در نظام آموزشی دوره ی دبستانی ایران)حذف نمره، حذف یکی از عوامل اضطراب آور در مدرسه است .از آن پس ، در کلاس درس شرایطی فراهم می شود که مسافر کوچک سفر یاد گیری (دانش آموز)سفرش را با آرامش خاطر دنبال کند. حذف نمره ،اقتدار معلم را کاهش نمی دهد زیرا منشأ اقتدا معلم در این دوره ، اساساً ارتباط انسان و رابطه عاطفی معلم با دانش آموز است . نه صرفاً توانایی تنبیه و تشویق رسمی با نمره .

بنابر دلایلی ، عموم یاد گیری های رسمی که در کلاس درس رخ می دهد،کسالت آور و خسته کننده است . لذا ،معلمان و مدیران بر اهرم های تشویق بیرونی بسیار تأ کید می نمایند  . تردیدی نیست که بخشی از این کسالت و خسته کنندگی یاد گیری رسمی ناشی از روش ها و ابزار هایی است که در جریان آموزش به کار گرفته می شود . بنابراین ،می توان با تغییر روش ها این کسالت را رفع کرد .

در عین حال اثر مشوق های بیرونی را در بهبود یادگیری ها نمی توان انکار کرد و نباید آن ها نادیده گرفت. این به آن معنی نیست که از هر مشوقی باید استفاده کرد . البته ، می توان باز خورد های را جانشین نمره کرد که ضمن داشتن آثار تشویقی نمره ، مشکلات آن را نداشته باشند.

این ویژگی دوم ارزش یابی کیفی توصیفی ، با اصل دوم و اصل چهار دهم اصول حاکم بر ارزش یابی تحصیلی متناسب است . اصل دوم ناظر به بازخورد ثمر بخش و مفید نتایج ارزشیابی به فرآیند یاد گیری است و اصل چهاردهم ناظر به کاهش آثار آسیب زا و غیر اخلاقی ارزش یابی تحصیلی است . بی تردید و بر اساس نتایج مشاهدات و برسی ها ی صورت گرفته ، حذف نمره و به کارگیری  باز خورد توصیفی به جای آن ، کمک موثری در بهبود و محیط یادگیری خواهد نمود.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/6/16:: 2:50 عصر     |     () نظر

 

محل شعبه

محمود احمدی نژاد

محسن رضایی

مهدی کروبی

میر حسین موسوی

دره سوخته بتلیجه

215

1

1

13

هندوکش

463

1

4

29

کرچ

236

0

0

32

نوغان سفلی و علیا

111

3

3

72

هلاغره قلعه بهمن

215

0

0

26

تخماقلو بسینان

333

0

1

86

ماربر خلیلی

341

2

1

42

جمع کل

1914

7

10

300


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/5/17:: 7:42 صبح     |     () نظر

 

*زیر سازی و آسفالت مسیر روستاههای جوزار ،قلعه بهمن ،هلاغره به دو راهی دره سوخته در دست اجراست و با اتمام این پروژه تمامی راههای روستایی کرچمبو شمالی آسفالت خواهند بود.

 

*مطالعه طرح گاز رسانی به روستاههای کرچمبو شمالی در حال اقدام است امید واریم تا سال آتی مردم این دهستان از نعمت گاز برخوردار گردند.

 

*خشکسالی و کم آبی و بی توجهی مسئولین به تامین آب شرب (حفر حلقه چاه) روستای بتلیجه

 

*برداشت قابل توجه کشت دیم توسط کشاورزان روستاههای بتلیجه و هندوکش

 

*سد نوغان پیشرفت خوبی دارد

*مردم روستای کرچ در تامین آب شرب روستای دره سوخته  همکاری می کنند.

* مرده دهستان از زحمات و تلاشهای جهاد کشاورزی شهرستان فریدن قدر دانی می کنند

جهاد کشاورزی به منظور جلو گیری از خشک شدن باغ های میوه و تاکستانها با تانکرهای آب  به کمک کشاورزان رفته است . روزانه تعداد زیادی خودرو (تراکتور،نیسان کمپرسی، و تانکر های بیست هزار لیتری در روستاهها حضور دارند و مشغول آبیاری تاکستانها و باغ های میوه هستند .

 

*مسئول آبفای روستایی شهرستان کمتر به روستاهها سرکشی می کنند انتظار بیش از این است.

 

*دامداران در تهیه علوفه سخت در مضیقه هستند.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/5/17:: 7:42 صبح     |     () نظر

 

گروه خبر-در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 4/94 مردم شهرستان فریدن مشارکت داشتند.

به گزارش خبر گزاری فارس از فریدن ،در این شهرستان 55 هزار نفر واجد شرایط رای دادن بودند که 52 هزارو 692 نفر در انتخابات شرکت کردند به طوری که درصد شرکت مردم این شهرستان در این دوره از انتخابات به 4/94 رسید.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات شهرستان فریدن ،احمدی نژاد 42 هزارو 821 رای ،میر حسین موسوی خامنه 9هزارو 997 رای ،محسن رضایی 459 رای و مهدی کروبی 164 رای کسب کردند.

بر این اساس ،احمدی نژاد 83 درصد آرای مردم این شهرستان را به خود اختصاص داد.

میر حسین موسوی 17 درصد ،محسن رضایی 9 هزارم درصد و مهدی کروبی 8 هزارم درصد آرا مردم این شهرستان را کسب کردند. از 55 هزار نفر واجد شرایط رای دادن 35 هزار و137 نفر در بخش مرکزی و 17 هزارو 530 نفر در بخش بوئین میاندشت در این انتخابات شرکت کردند.

در بخش بوئین میاندشت احمدی نژاد 13 هزارو 296 رای ،میر حسین موسوی 3 هزارو 948 رای ،محسن رضایی 154 رای و مهدی کروبی 44 رای کسب کردند.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/5/17:: 7:41 صبح     |     () نظر

سالروز شهادت دخت پیامبر اولین مدافع ولایت و امامت  را به همه  مدافعان حریم ولایت و امامت  و به محضر فرزند برومندش حضرت مهدی (عج)تسلیت عرض می نمائیم.

 

بر حاشیه برگ شقایق بنویسید                 گل تاب فشار در و دیوار ندارد

 

السلام علیک ایتها الصدیقه الشهید ه                   السلام علیک ایتها المظلومه المغضوبه

 

13 جمادی  الاول مصادف با شهادت حضرت فاطمه (س) می باشد . پیامبر خدا درباره اش فرمود :

بزرگترین نعمتی که خداوند به او داده این است که پدری چون من و همسری چون علی و فرزندانی چون حسن و حسین دارد هنگامی که در قبر از او بپرسند پیامبرت کیست می گوید پدرم و چون از او سئوال کنند امامت کیست می گوید شوهرم علی.

راه و رسم زندگی او کاملا نمونه و عالی است .

از لحاظ عبادت ،در میان امت بی نظیر است به قدری هنگام عبادت روی پاها ایستاد که پاهایش ورم کرد.در پاسخ این سئوال که بهترین کار برای یک زن چیست به پدر جواب داد اینکه او مردی را و مردی او را نبیند  اینجا بود که پیامبر خدا او را در آغوش کشید و نوازش کرد  پس از مرگ پیامبر هر گز  خنده بر لبانش نقش نبست تنها یکبار ، هنگامی که شکل تابوت مخصوصی که مطابق سفارش خودش طوری ساخته بودند که حجم بدن در آن نمایان نبود ،تبسم کرد.(به نقل از نشریه نصحیت شماره 11 18/8/71)

تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام الله علیها جلوه کرده و بوده است. (امام راحل ره)

 

تجلیل از مقام فاطمه (س) تکریم ایمان ،تقوا،علم،ادب،شجاعت، ایثار ،جهاد و شهادت و در یک کلمه مکارم اخلاق است .(مقام معظم رهبری)

 

زهرا که از او دین خدا شد محکم         بسیار زامت پدر دید ستم

با سقط جنین او به عالم گردید         یک ثلث ز سادات بنی فاطمه کم


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/2/31:: 7:9 صبح     |     () نظر
چطور معلمی کارآمد در کلاس باشیم؟ چاپ
?? مهر ????

 بهارک طالب‌لو*:
معلم کارآمد و اثربخش فردی است که علاوه بردانسته‌های علمی، توانایی مدیریت کلاس درس خود را داشته باشد و با توجه به موقعیت و ویژگیهای دانش‌آموزان شیوه مدیریتی متناسب با آن را انتخاب  می‌کند.
در بعضی از مواقع شرایط کلاس ایجاب می‌کند جوی دوستانه و صمیمی حاکم شود و در زمان دیگر اقتدار معلم و سخت‌گیری‌های او زمینه مناسب برای پر بار بودن کلاس خواهد بود.

معلم با ذکاوت و توانمند در عین حالی که در کلاس جوی آرام فراهم می‌کند در جهت رسیدن به هدفهای آموزشی خود گام موثری بر‌ می‌دارد و رعایت نکات زیر می‌تواند در کارآمدی ‌او موثر باشد.

1. قبل از شروع کلاس هدف خود را از ارائه محتوی درس مشخص ‌سازید.

2. با یک‌ برنامه‌ریزی دقیق و داشتن طرح درس مناسب وارد کلاس شوید.

3. دانش آموزان را از هدف آموزشی خود آگاه سازید.

4. از دانسته‌های دانش‌آموزان خود نسبت به محتوای آماده برای تدریس آگاه شوید و متناسب با آن تدریس خود را شروع کند.

5. در هنگام ارائه مطالب از مباحث جذاب و علمی جهت تفهیم مفاهیم استفاده کند.

6. شیوه تدریس خود را متناسب با محتوای مورد نظر انتخاب کنید و از یک روش تکراری استفاده نکنید.

7. در هنگام تدریس با صدای یکنواحت صحبت نکنید و با دانش آموزان تماس چشمی برقرار کنید.

8. هنگام تدریس از دانش آموزان سوالاتی جهت کنترل و جلوگیری از حواس پرتی آنها بپرسید.

9. به شرایط فیزیکی کلاس از نظر( نور، صدا، گرما، چینش صندلی‌ها، ...) توجه کنید و محیطی مناسب و جذاب و درعین حال آرام فراهم کنید.

10. رفتارهای مطلوب را در جمع تشویق کنید ولی بیش از اندازه به آن رفتار تاکید نکنید. نوع تشویق را براساس نوع رفتار، سن، ...انتخاب کنید و آن را بلافاصله بعد از رفتار درست ارائه  دهید.

11. در برخورد با رفتارهای نامطلوب در ابتدا به دنبال علت بگردید و سپس در تنهایی به دانش‌آموز تذکر دهید و در صورت تکرار از تنبیه‌های متناسب با عمل او استفاده کنید.

12. به تمام دانش‌آموزان به‌طور یکسان توجه کنید. آنها به اسم کوچک در سرکلاس صدا بزنید و با آنها ارتباط برقرار کنید.

13. تکالیفی جهت تمرین مطالب، متناسب با محتوای ارائه شده و شکوفا کردن حس خلاقیت در آنها ارائه دهید.

14. دانش‌آموزان را به فعالیتهای گروهی ترغیب کنید و یک روحیه رقابتی مثبت بین آنها به وجود آورید.

15. به نظرات دانش آموزان و مشکلات آنها با دقت تمام و درکمال صبر گوش فرا دهید و بعد راهنمایی‌های لازم را انجام دهید.

16. یک الگوی مناسب گفتاری، کرداری، برای دانش‌آموزان ایجاد کنید.

17. به نقاط قوت و ضعف آنها آگاهی پیدا کنید و در جهت رسیدن به خود شکوفایی، آنها را یاری کنید.

18. میزان یادگیری دانش‌آموزان را بر اساس محتوای ارائه شده در کلاس ارزیابی کنید.

19. علاقه خود را به دانش‌آموزان نشان دهید و از آنها حمایت کنید.

20. شرایط را بحث و گفتگو فراهم آورید و از بیراهه کشیده شدن بحث جلوگیری کنید.

و در این صورت است که هرچه کلاس درسی دوست‌داشتنی‌تر و جذابتر باشد، انگیزه دانش آموزان برای یادگیری بیشتر خواهد بود.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/2/27:: 2:26 عصر     |     () نظر

هر یک از ما باید در روز به حل چند مسأله بپردازیم .زیرا به طور مداوم با موقعیت هایی روبرو می شویم که در آن ها چیزی بین ما و خواسته هایمان حایل می شود که ما باید بر آن غلبه کنیم و مانع را کنار بزنیم .البته همه ی مسائلی که در طول روز با آن ها مواجه می شویم ، مسئله های ریاضی نیستند.از این گذشته ، هدف ما به عنوان یک معلم ابتدایی ، کمک کردن به بچه هاست تا بتوانند طیف وسیعی از مسائل را حل کنند .ما به آن ها کمک می کنیم تا مهارت های درک مطلب رادر خواند یاد بگیرند ، مهارت های تحقیق را در علم به کار ببرند ، وقایعی را که در مطالعات اجتماعی رخ می دهد ، تجزیه و تحلیل کنند و بتوانند از عهده ی تأثیرات متقابل اجتماع بر آیند .

در ریاضیات ، ما داستان یا مسائل داستانی و کاربردهای آن را ارائه می دهیم . ما نیاز داریم که قدمی به پیش برداریم و توانایی کودکان را در به کار گرفتن تکنیک ها و راهبردهای گوناگون حل مسأله توسعه دهیم . آگاهی ، مهارت و ادراک ، مهم ترین عناصر یادگیری ریاضیات محسوب می شوند . با این حال ، در حل مسأله است که کودک این اجزا و عناصر را برای پاسخ گویی به یک سؤال ، یک تصمیم گیری و یا نیل به یک هدف ، با یکدیگر ترکیب می کند .

معلمان برای آموزش حل مسأله به کودکان و کودکان برای آموختن روش های آن با مشکل مواجه می شوند .بعضی از این مشکلات به این دلیل رخ می دهد که « یافتن پاسخ » مقصود نهایی این فرآیند در نظر گرفته می شود .کودکان، اغلب ، تکنیکی را که برای حل مسأله وجود دارد ، به دلیل تسلط آن بر یافتن پاسخ ، به طرز نا درستی به کار می گیرند. به طور مثال وقت خود را برای حل یک مسأله ، اول به آن نگاه می کنند .اگر به کلمه ی بیشتر برمی خورند ، راه حل مسأله را جمع کردن اعداد داده شده می دانند و یا اگر لغت کلیدی مورد نظر آن ها گم شدن یا کمتر بود ، اعداد را منها می کنند .حال به این مسأله ها توجه کنید و اشتباه کودکان را دریابید :

اکرم 50 ریال دارد .او برای خریدن یک دفتر به 90 ریال نیاز دارد .چند ریال بیشتر برای خریدن دفتر لازم دارد ؟

در این جا اگر دانش آموز فقط به کلمه ی کلیدی توجه داشته باشد ، حتماً 50 را با 90 جمع می کند .

یا مسأله ی دیگر :  

از اسباب بازی های مینا 12 عروسک گم شده است .از اسباب بازی های برادرش هم 2 ماشین گم شده است . چند اسباب بازی گم شده است ؟  با توجه به توضیحات قبل ، دانش آموز نتیجه می گیرد که باید 12 را منهای 2 کند ، که باز هم راه حل درستی نیست .

ما باید به طور فزاینده ای با فرآیند حل مسائل ، یعنی شیوه ای که به کمک آن به جستجوی پاسخ مسأله می گردیم ، آشنا شویم ؛ زیرا این فرآیند از اصول اولیه یادگیری محسوب می شود . وقتی که تأکید بر یافتن جواب باشد ، ممکن است بچه ها روش حل مسائل خاصی را یاد بگیرند . اما وقتی بر فرآیند حل مسأله تأکید شود ، یاد می گیرند که چگونه به مسائل گوناگون یورش ببرند .

هیئت ملی باز رسان ریاضیات تأکید دارند که : « توانایی واقعی حل مسأله ،به احاطه ی وسیعی بر دانش مورد نظر نیاز دارد . این احاطه نه تنها در زمینه ی مهارت های خاص و مفاهیم ، که برادراک و ارتباط میان آن ها و اصول اساسی ، که آن ها را با یکدیگر متحد می کند ، بستگی دارد.

 در گزارش های اخیر هیئت ملی باز رسان ریاضیات و بنیاد ملی ریاضیات ، تأکید بر حل مسأله ، مجدداً تصریح شده است .حل مسأله در کتاب های متعدد ، مجموعه های گوناگون و مطالعات تحقیقی مورد تأکید فراوان قرار گرفته است . با این حال ، پرسش های فراوانی نیز در مورد ماهیت و وسعت آن مطرح می شود :

مسأله چیست و حل مسأله به چه چیزی اطلاق می شود ؟ چگون می توان حل مسأله را به شیوه ی مؤثری آموزش داد؟


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/2/27:: 2:25 عصر     |     () نظر

صوت با ارتعاش ایجاد می شود

(عکس آقای الکساندر گراهام بل  مخترع تلفن)

اطلاعات مهم

صوت ، به وسیله ی اشیایی که در حال ارتعاش هستند ایجاد می شود . ارتعاش ، حرکت سریع آهنگ دار به سمت جلو و عقب است .اشیا را با روش های زیر می توان مرتعش کرد :

•       ضربه زدن به آن ها

•       کشیدن آن ها

•       مالیدن آن ها

•       عبور دادن هوا از میان آن ها .....

ارتعاشات صوتی را ، حتی در مجاورت چیزی که در حال ارتعاش است ، می توان ایجاد کرد .آیا شنیده اید که در آشپزخانه به علت عبور هواپیما بشقاب ها تکان می خورند ؟ این ارتعاش را ارتعاش مجاورتی می نامند .

ارتعاش صوتی موزون ، امواج صوتی ایجاد می کند .امواج صوتی به هر سمتی حرکت می کنند .درست مثل امواجی که با انداختن سنگ درون استخر به هر سو پراکنده می شوند .شیئی مرتعش سبب می شود که مولکول های مجاور آن در هوا مرتعش شود .این ارتعاش ، از یک مولکول به مولکول دیگر انتقال می یابد .

ایجاد صوت

فعالیت کلاسی

مواد لازم

•       دیاپازن

•       کاغذ

•       مقوا

•       فنجان پلاستیکی

•       پارچه

بخش 1 .به هر دو نفر دانش آموز ، مجموعه ای از این مواد به علاوه یک کپی از ورقه ای یادداشت ( پایین صفحه ) بدهید.هنگامی که فعالیت ها را انجام دادند ، درباره ی آن چه که شنیده اند یا دیده اند بحث کنند .ببینند آیا می توانند عامل تولید آن صداها را تشخیص و شرح دهند ؟

بخش 2 0 یک دیاپازن را برای تفهیم موضوع تولید صدا در اثر ارتعاش به کار ببرید .

نشان دهید که یک دیاپازن چگونه کار می کند .اجازه دهید ارتعاش یک دیاپازن را با نوک انگشتان خود احساس کنند و بشنوند .دیاپازن را روی اجسام بگذارید تا ارتعاش منتقل شده به هر جسم را بشنوند و با گوش کردن ، چگونگی ارتعاش اجسام با کیفیت یکسان را تشخیص دهند .

تأکید کنید که تمام صوت ها از ارتعاش تولید می شوند . اصوات دیگری را تصور و ایجاد کنید ( صدای ماشین ، کف زدن ، صدای چیزهایی که می افتند ،صدای بال زدن یک حشره ، صدای آلات گوناگون موسیقی ) از دانش اموزان بخواهید تا معین کنند که عامل تولید صدا چیست ؛ برای مثال :

در مورد یک حشره : بال هایش به ارتعاش در می آید .

در یک قره نی :زبانه ی نی به ارتعاش در می آید .

در یک شیپور : لبه های آن به ارتعاش درمی آید .

 

ورقه ی یادداشت دانش آموز

نام .............

تاریخ ................

موادّ لازم : نوار لاستیکی و فنجان پلاستیکی

  1. نوار لاستیکی را دور فنجان پلاستیکی بپیچید .
  2. نوار لاستیکی را مثل گیتار با انگشت به صدا در آورید .( چه می بینید و چه می شنوید؟)--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. دوباره آن را با انگشت به صدا در آورید و با نوک انگشت آن را لمس کنید .چه احساس می کنید ؟

هنگامی که به آن دست می زنید ، چه می شنوید ؟

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

موادّ لازم : خط کش و میز

  1. یک سر خط کش را روی میز بگذارید و آن را با دقت نگه دارید .
  2. آن را با انگشت شست به پایین فشار دهید و سپس آن را رها کنید .چه می بینید و چه می شنوید ؟
  3. دوباره آن را با انگشت به صدا در آورید .آن گاه با نوک انگشت با آن تماس حاصل کنید .چه چیزی احساس می کنید ؟ هنگامی که به آن دست می زنید ، چه می شنوید ؟
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/2/27:: 2:24 عصر     |     () نظر
مدرسه برای کودک جایگاه ویژه ای  است .ساختمانی که کودک ، روزهای درس به آن جا می رود و هم کلاسی ها و مربیان خود را می بیند ، محلی برای تحصیل و زندگی است که کودک بخش عمده ای از اوقات خود را در آن می گذراند . آشکار است که در میان همین چهار دیواری ها ، کودک ، خواندن ، نوشتن و شمارش و حساب را فرا می گیرد و سپس به موضوع های پیچیده تری می پردازد و باز در همین اماکن است که طفل ، خارج از محیط خانه و خانواده ، درس زندگی اجتماعی و گروهی ، روابط انسانی و نظم و انضباط می آموزد و در یک کلام ، کودک ، جامعه و قواعد آن را در مدرسه فرا می گیرد .

مواردی که باید از آن ها دوری جست .

•       تماس و ملاقات والدین با مربیان و آموزگاران ، تنها هنگامی که مسائل به صورت حاد و وخیمی در می آیند.

•       بدون کوشش در درک علت و موجب ، کودک را به سبب نداشتن پیشرفت کافی در درس و تحصیل مورد انتقاد و سرزنش قرار دادن .

•       نوشتن مشق وانجام تکالیف کودک به جای او.

•       تنها به کارنامه و نمرات کودک توجه داشتن و این احساس را در کودک ایجاد کردن که محبت پدر و مادر او تنها به نمرات خوب وی بستگی دارد .

•       بدون بررسی مطلب حق را به کودک دادن از آموزگاران و مربیان انتقاد و بدگویی کردن .

•       قبل از پذیرش یا رد پیشنهادی که مدرسه ارائه کرده است به مدرسه مراجعه نکردن و توضیح لازم را درباره ی صحت و ضرورت آن پیشنهاد به دست نیاوردن .

•       نمره ی بد در درسی یا عدم موفقیت در امتحانی را به فاجعه و مصیبتی مبدل کردن .

•       سعی داشتن در راه یابی کودک به هر وسیله ی ممکن به کلاس بالاتر ، حتی در صورتی که توان آن را ندارد .

•       سعی داشتن در تحمیل رشته ای که کودک استعداد آن را نداشته و یا از آن راضی نیست.

•       کودک را در مسابقه ی  ناموزونی در مسیر اخذ مدرک گرفتار کردن و برای این کار ، او را تحت فشار قرار دادن .

مواردی که توصیه می شود .

©    از هما ن اوان طفولیت عادت به خواندن قصه و داستان برای کودک داشتن ، به گونه ای که در اثر این کار در کودک میل به خواندن و به دنبال آن به یادگیری ایجاد شود .

©    در طول دوران تحصیل نسبت به کار کودک ابراز علاقه کردن .

©    در صورت روبرو شدن با مشکلاتی برای پیدا کردن راه حل مناسبی با کارشناس ِ مسائل آموزشی و پرورشی مشورت کردن .

©    کمک به کودک در انجام تکالیف درسی در موارد نیاز ، البته این کار نباید مبدل به انجام تکالیف به جای کودک گردد .

©    وقتی طفل پیشرفت می کند و موفقیت به دست می آورد ، او را تشویق کردن و دلگرم نمودن .

©    هنگامی که کاری به خوبی پیش می رود و مشکلی در کار نیست ، مطلب را به کودک ابراز کردن و او را در فائق آمدن درمشکلات درسی یاری نمودن .

©    ایجاد موازنه بین کارهای درسی و دیگر فعالیت های مورد علاقه ی کودک برای رشد توانمندی های دیگر او در زمینه ی ورزش ، کارهای دستی ، هنری ، تخیلی و نظایر آن ها .

©    کمک به کودک در اتخاب رشته یا زمینه ی فعالیت با توجه به ذوق و سلیقه و تمایلات و توانمدی های او.

©    هیچ انتخاب و موردی را بدون مطالعه و بررسی رد نکردن و کنار نگذاشتن .

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط رضا خلجی 88/2/27:: 2:21 عصر     |     () نظر
<   <<   111   112   113   114   115   >>   >